Image
INGO STATION
Image
INGO STATION HERO MOBILE

INGOs miljöpolicy

För ett drivmedelsbolag som INGO handlar arbetet med klimat- och miljöfrågorna både om de produkter vi säljer och vår egen verksamhet.
Här hittar du vår miljöpolicy.

 

Säkerheten är viktig för oss på INGO

  • Våra stationer är alltid upplysta för att kunden ska känna sig trygg och säker vid tankning.
  • INGO var det första bensinbolaget som införde gasåterföringssystem i både steg 1 och steg 2. Redan under 1992 försågs samtliga INGO-stationer i Sverige och Danmark med gasåterföring.  
  • Gasåterföring i steg 1 innebär förenklat att den gas som bildas i cisternen tas tillvara av tankbilen och körs till depån för att där återvinnas.
  • Gasåterföring i steg 2 innebär att den gas som bildas vid tankning sugs tillbaka till cisternerna. Samtliga pumpar på INGO-stationerna är utrustade med gasåterföring.
  • För att förebygga läckage eller att olyckor uppstår, har vi installerat slangbrottsventiler på samtliga stationer. Ventilen skyddar mot ofrivilligt läckage och förhindrar att bensinen sprutar ut om det skulle hända att pistolen slits loss från slangen.
  • Varje station är utrustad med ett säkerhetsskåp som innehåller brandsläckare och första hjälpen-kit.
  • Alla papperskorgar är utrustade med automatiska brandsläckare.

Kör du både ekonomiskt och säkert?

Genom att följa dessa enkla råd kan du både spara pengar och åka säkrare i trafiken.
Håll avståndet till bilen framför dig
Om du kör med framförhållning kan du undvika onödiga hårda inbromsningar och stopp. Släpp gasen och rulla mot korsningar och trafikljus så kanske du slipper stanna. Planera också din körning innan du åker iväg och se till att du har gott om tid. Kanske finns det flera vägar att välja på? Se till att undvika rusningstrafik om du kan. 

Kör på så hög växel som möjligt
Växla upp till tvåan så tidigt som möjligt efter start och hoppa gärna över en växel (till exempel från tvåan till fyran). Växla upp innan motorn når 3 000 varv/minut. Idag kan de flesta bilar köras på högsta växeln redan vid 50 km/h.

Håll hastighetsgränserna
Håll en så jämn fart som möjligt och gör inte onödiga omkörningar. Låt bilen rulla utan gas med växeln i när du kör i nedförbackar och försök att få extra fart innan en uppförsbacke så att du slipper växla ner i backen. Om du sänker hastigheten från 110 till 100 km/timmen minskar din drivmedelsförbrukning med 10%. 

Motorbromsa
Du slösar alltid drivmedel om du trycker på bromsen, så undvik det så mycket som möjligt. Om du släpper gasen när motorvarvtalet ligger över 1 500–1 600 varv/minut tillförs inte längre något drivmedel till motorn. När varvtalet sjunkit till cirka 1 200 varv/minut börjar motorn förbruka drivmedel igen.Växla därför ner strax innan du når detta varvtal.

Kör inte på tomgång mer än nödvändigt
Tomgångskörning drar drivmedel och det är också förbjudet att köra på tomgång mer än en minut i de flesta kommuner i landet. Skrapa rutorna innan du startar bilen. Se till att det inte finns barn i närheten av en bil som står på tomgång då avgaserna är giftiga. 

Ta bort din takbox och takräcket när du inte använder dem
Taxboxen och räcket skapar onödigt luftmotstånd och kan öka bränsleförbrukningen med mer än 1 dl per mil. Töm även bilen på onödig last - en tyngre bil drar mer drivmedel.

Ge din bil regelbunden service
Serva bilen enligt instruktionsboken och se till att ha kontroll på tändstift, luftfilter och oljor. Regelbunden service av motorn kan minska din förbrukning med upp till 10%. 

Kolla lufttrycket i däcken
Kontrollera ditt däcktryck ofta, helst i samband med varje tankning. Genom att åka med rätt däcktryck kan förbrukningen minska med upp till 5%. Dessutom håller däcken längre och köregenskaperna blir bättre.

Källa: trafikverket.se